Informatie voor de doelgroepen

Soms voel je je wel eens somber, of lig je de hele avond te piekeren in je bed. Op school gaat het moeilijk met leren, of wil je heel graag vriendjes maken maar lukt dat niet altijd. Thuis wordt er veel op je gemopperd, je doet zo je best, maar alles lijkt wel fout te gaan.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van dingen die jij wel eens kan denken of voelen. Maar het kan ook iets zijn wat er niet bij staat? Maar dat betekent niet dat we jou niet kunnen helpen hoor!

Als je bij ons komt, gaan we praten over jouw zorgen, over wat er goed gaat, over school, over je hobby’s, over je vrienden en thuis.

Als je nog geen 16 bent komt je ouder(s) mee naar het 1e gesprek, maar we gaan ook altijd even uit elkaar. Een van ons praat dan alleen met jou, om ook jouw verhaal te horen. Dat kan best spannend zijn; maar de meeste kinderen zeggen achteraf dat het best mee viel!

Jongeren

Je leven is druk en vol: je baantje, vrienden, sport, muziek, social-media, hobby’s, uitgaan, leuke dingen doen, school, chillen en zo is er al weer een week voorbij. Soms zijn er weken die leuk en goed zijn, maar de laatste tijd voelt dit wat minder. Je merkt dat je vaker aan het piekeren bent, boos bent, meer ruzie thuis hebt of met je vrienden. Je denkt na over wie je bent, of wie je wil zijn?

Je hebt wel eens van je vrienden gehoord dat ze hulp hebben, via school of bij iemand anders. Je wil er ook wel met je ouders over praten, of misschien niet.

Gesprekken of vormen van therapie kunnen jou dan helpen. Samen met jou gaan we op zoek naar wat jij wil en wat het beste bij jou past. We doen dat op verschillende manieren. Afhankelijk van jouw leeftijd betrekken we ook je ouder(s) erbij. We doen dit om te zorgen dat het na een tijdje weer fijner gaat. Dat je leven weer een beetje loopt. Dat jouw fijne momenten er weer meer zijn, dan de vervelende momenten. En als je die nog hebt, is dat ook normaal, maar heb je misschien wel geleerd hoe je daar nu beter mee kan omgaan. Fijn als je een keer bij ons langs wil komen!

(Jong)Volwassenen

Vroeger dacht je: “Later als ik groot ben, dan weet ik wel hoe alles gaat”. Nu je eenmaal (jong) volwassen bent, valt dit niet altijd mee. Het gewone leven, studie, werk, gezin en of relaties kunnen soms zorgen en stress geven. Dat is normaal, dat heeft iedereen. Maar als je over dingen blijft piekeren of je merkt dat je dingen niet kan loslaten, dat je steeds in dezelfde valkuilen stapt? Dan kan therapie jou misschien verder helpen.

Voor (jong) volwassenen bieden wij kortdurende zorg (Basis GGZ: max 8-10 sessies). Dit betekent een kort, gericht traject om jou zorgen en klachten te verminderen. Als na de intake blijkt dat jouw vraag meer langdurige- of specialistische zorg vraagt, verwijzen we je graag door. Samen kijken we wat het beste bij jou past.

Ouders

Ouder zijn van je kind is een hele bijzondere ervaring. Als ouder wil je graag het beste voor je kind en heb je daar ook alles voor over. Tegelijkertijd weten en merken wij ook dat het opvoeden van je kind(eren) ook met veel kwetsbaarheid en zorgen gepaard gaat. En samen of in een samengesteld gezin je kind opvoeden, valt dan ook niet altijd mee.

Natuurlijk vraagt iedere ouder zich wel eens af of hij het goed doet en of zijn kind zich wel goed ontwikkelt. Maar als dat zorgen maken dagelijks is of je ziet dat het niet goed gaat met je kind, kan samen hulp zoeken helpend zijn.

Samen met jullie als ouders kijken we naar wat jullie vraag is, waar wil je graag mee geholpen worden? We bieden de beste, meest passende behandeling voor jullie vraag. Ouders uit onze praktijk hebben het als prettig ervaren dat er iemand is die samen met hen mee kijkt, mee helpt en mee denkt, zodat het opvoeden weer vaker leuk wordt en weer energie geeft.

Verwijzers

Welke verwijzer of hulpverlener je ook bent. Bij ons ben je welkom. Net zoals wij ieder kind, ouder, jongere van harte welkom heten doen we dat ook met jou als collega-partner. Door de jaren heen hebben wij geleerd en ervaren dat samenwerken leuk is en ook helpend voor onze cliënten.

Heb je een vraag voor een mogelijke cliënt of wil je dat we mee denken, zoek dan met ons contact.

We plannen dan graag een (telefonisch) overleg: zo kunnen we met elkaar kennismaken en jouw vraag als verwijzer verkennen. Ook praktische vragen over een verwijzing beantwoorden we graag.