Voorbereiding intake kinderen

Wat kunnen jullie verwachten tijdens de intake?

Jullie zijn uitgenodigd voor een intakegesprek bij ons op de praktijk. In het intakegesprek maken we met elkaar kennis. We bespreken ook wat jullie vragen zijn en of wij jullie daarbij kunnen helpen. De intake doen wij altijd met ouders en het kind/de jongere samen. Het is fijn als jullie je hiervoor samen voorbereiden.

In het intakegesprek starten we met iedereen samen, zodat we gezamenlijk kunnen bespreken wat er aan de hand is en hoe ouders en kind het beleven. We doen de intake met 2 behandelaren samen. Na het gezamenlijke deel gaan we uit elkaar; één van de behandelaren gaat verder in gesprek met de ouder(s), de andere behandelaar gaat verder in gesprek met het kind/de jongere. Bij een jong kind is dit in de spelkamer of een gesprekje meer spelenderwijs. Met een jongere gaat de behandelaar in gesprek met de jongere over hoe die de zorgen ervaart.

Wat doen we tijdens de intake?

We maken kennis met jullie als gezin: 
Wie zijn jullie, wat doen jullie graag, hoe gaan jullie met elkaar om?

We willen graag weten welke zorgen er spelen en wat de hulpvraag is: Waar lopen jullie tegen aan (/hebben jullie last van?) Waarmee kunnen we jullie of jullie kind helpen?

We bespreken samen omgevingsfactoren: 
Wat speelt er op school, thuis of bij hobby’s?

We bekijken met elkaar wat het behandeldoel is: Wat willen jullie of jullie kind met de behandeling bereiken? Wat is er veranderd na de behandeling?

Tevens stellen we ons als behandelaren en praktijk graag aan jullie voor. Wie zijn wij en hoe werken wij in de praktijk? We spreken samen over hoe we de samenwerking gaan vormgeven. Wat is voor jullie belangrijk, waar kunnen we rekening mee houden?

Bekijk alle mogelijkheden

Meer informatie?

Vragen of aanmelden?